Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

"Ο κύριος Πιπ" του Lloyd Jones

2 σχόλια






                               "Ξέρεις Ματίλντα δεν μπορείς να προσποιηθείς
                           ότι διαβάζεις ένα βιβλίο.Σε προδίδουν τα μάτια σου 
                           και η αναπνοή σου.Ένας άνθρωπος μαγεμένος
                           από ένα βιβλίο απλώς ξεχνάει να αναπνεύσει.
                                Μπορεί να πιάσει φωτιά το σπίτι του,
                           και ο αναγνώστης που είναι απορροφημένος 
                           σ'ένα βιβλίο δε θα σηκώσει το βλέμμα παρά αφού 
                            λαμπαδιάσει η ταπετσαρία. 
                                Για μένα, Ματίλντα, οι Μεγάλες Προσδοκίες 
                           είναι ένα τέτοιο βιβλίο.Μου έδωσε την άδεια 
                           να αλλάξω την ζωή μου".





Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

"Ατίμωση" του J.M. Coetzee

0 σχόλια



"Κάτι συμβαίνει σ'αυτό το δωμάτιο, κάτι ανομολόγητο:
εδώ η ψυχή εγκαταλείπει το σώμα.
Μετέωρη στον αέρα σφαδάζει για λίγο και συστρέφεται
κι έπειτα χάνεται, λες και κάτι την ρουφάει μακριά.
Ποτέ δεν θα μπορέσει να καταλάβει ότι αυτό το δωμάτιο δεν
είναι ένα απλό δωμάτιο,αλλά μια τρύπα
απ'όπου κάποιος διαρρέει από την ύπαρξη"


 

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

01:23...

0 σχόλια
 Kάποτε κάποιος μου 'χε πει ότι αυτή η ώρα θα με κυνηγάει πάντα...

Για άλλη μια φορά κοίταξα το ρολόι μου και έγραφε 01:23!! Σύπμτωσις; Τυχαίο; Ίσως..
Αλλά αυτό το πράγμα αρχίζει και με στοιχειώνει...τι το θελα κι εγώ να δω εκείνο το βράδυ τον αριθμό 23 με τον Κάρεϊ,να ορίστε τα αποτελέσματα.5 χρόνια μετά να ξεκινάω ένα ποστ αυτήν ακριβώς την ώρα και να σχολιάζω εκείνο το γεγονός...

Εξήγηση γι αυτά τα φαινόμενα υπάρχει ή με λες απλά φαντασιόπληκτη;;
Καλά με λες άνετα φαντασιόπληκτη αλλά παρατήρησε το κι εσύ...θα συνηδειτοποιήσεις ότι κοιτάς το ρολόι σου αυτή την συγκεκριμένη ώρα...

Κι αν υπάρχει κάποιος που το έχει παρατηρήσει ήδη ας γράψει ένα σχολιάκι στο ποστ να αποτρελαθούμε μαζί!! :p

01:23 For evaaaaah!!! :-)

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Συνέντευξη-Αφιέρωμα στον Monsieur Minimal!!

0 σχόλια

Ένας εξαιρετικά ταλαντούχος καλλιτέχνης... ένας γλυκύτατος άνθρωπος... ένας πραγματικός Κύριος... μελωδίες που σε ταξιδεύουν και τραγούδια που σ’αγγίζουν... όλα αυτά σ’ένα αφιέρωμα-συνέντευξη του Μεσιέ Μινιμάλ αποκλειστικά στο Liveplace!!!

O Monsieur Minimal είναι ο Χρήστος Τσιτρουδης , γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιαννιτσά  και τον τελευταίο χρόνο μετακόμισε στην Αθήνα. Γράφει και συνθέτει ως monsieur minimal εδώ και 5 χρόνια. Διακρίθηκε μέσα από το διαγωνισμό του coca-cola sound wave με τα κομμάτια “silk” και “love is a circle” και συμμετείχε με σημαντική επιτυχία στη συλλογή της “The sound of everything” “city campers”.
H μουσική του χαρακτηρίζεται από έντονα indie pop στοιχειά χωρίς να λείπουν όμως από αυτή οι electronica πινελιές . Το περιοδικό Status τον προτείνει στην κατηγορία του «πρωτοεμφανιζόμενου της χρονιάς». Το «smile», ένα απ τα τραγούδια του άλμπουμ «lollipop» χρησιμοποιείται στο διαφημιστικό της μεγαλύτερης διατροφικής αλυσίδας Safeway σε Αμερική και Καναδά κι απ τη Citroen Hellas προς εξυπηρέτηση ενός διαφημιστικού κλιπ. Το αμερικανικό κανάλι MTV πρόκειται να χρησιμοποιήσει όλα τα κομμάτια του σε μια νέα τηλεοπτική εκπομπή. Η μουσική του ακούγεται από τους περισσότερους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς κατά τη διάρκεια εκπομπών, trailer και airplays. Το κομμάτι «love story» ήταν γι’ αρκετές εβδομάδες στα top charts της Τουρκίας και κυκλοφόρησε σε μια από τις πιο γνωστές συλλογές της χώρας. Το γαλλογερμανικό κανάλι «Arte TV» τον κάλεσε για την παρουσίαση του άλμπουμ του.
Με άπλες όμορφες μελωδίες, γλυκά pop φωνητικά και με άριστες κριτικές, τόσο από το εσωτερικό όσο κι απ το εξωτερικό κι έχοντας στις βαλίτσες του το πρώτο του προσωπικό album που ακούει στο όνομα ”lollipop” o monsieur minimal τριγυρίζει ανά την Ελλάδα με σκοπό να αναδείξει την μουσική του και να κάνει τους ανθρώπους που τον ακούν να χαμογελούν, να ταξιδεύουν και να ερωτεύονται μέσα από αυτή. Στη σκηνή εμφανίζεται με ένα laptop, μια κιθάρα (ηλεκτρική και ακουστική), ένα μεγαλόφωνο και μια φωνή.
Στα μέσα Απριλίου ο Monsieur Minimal (Χρήστος Τσιτρουδής) μεταμορφώνεται σε Μεσιέ Μινιμάλ και κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ του το οποίο θα είναι αποκλειστικά με ελληνικό στίχο από την the sound of everything. Ο τίτλος αυτού «Πάστα Φλώρα» και με συμμετοχή-έκπληξη της Δήμητρας Γαλάνη σε ένα από τα κομμάτια του δίσκου! Οι γλυκές και ταξιδιαρικες μελωδίες δεν λείπουν φυσικά ούτε από το πάστα Φλώρα (ένας δίσκος που παραπέμπει στην την αγνότητα της παιδικής ηλικίας και φτάνει μέχρι τους πιο φανταστικούς έρωτες σε μια πιο προσιτή γλώσσα για το Ελληνική κοινό).
Η μουσική είναι η βάση του monsieur minimal και για αυτό θα ακολουθήσει σύντομα τρίτο άλμπουμ, καθαρά αγγλόφωνο, αλλά προς το παρόν ο Μεσιέ Μινιμάλ δεν επαναπαύεται στις δάφνες του πρώτου δίσκου και αποφασίζει να προσεγγίσει ένα μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού κοινού μέσω του ελληνικού στίχου.
H επίσημη ιστοσελίδα : http://www.monsieurminimal.com/
H σελίδα του στοMyspace : http://www.myspace.com/monsieurminimal , http://www.myspace.com/mminimalpastaflora
Η σελίδα του στοFacebook : http://www.facebook.com/profile.php?id=1212758421

Πριν από περίπου έναν μήνα άκουσα live τον Μεσιέ Μινιμάλ στο Reworks Festival στην Θεσσαλονίκη και μαγεύτηκα με την μουσική του... ήταν και ο λόγος φυσικά που πήγα σ’αυτό το φεστιβάλ. Όταν τον γνώρισα μπήκα στον πειρασμό να του ζητήσω να πραγματοποιήσουμε μια συνέντευξη για το Liveplace... και δέχτηκε με χαρά να του υποβάλλω τηλεφωνικώς τις ερωτήσεις μου!!! Ας δούμε,λοιπόν,τι μας είπε ο ίδιος για το ξεκίνημα του, τα όνειρα του, και το μέλλον του!!!


1) Πότε έγινε το ξεκίνημα της καριέρας σου και πως σου προέκυψε το όνομα "Μεσιέ Μινιμάλ";
MM : Ξεκίνημα καριέρας... είναι βαριές κουβέντες,απλά όλα ξεκίνησαν από το Coca-Cola Soundwave εκεί πήρανε σάρκα και οστά. Παρόλαυτα η ενασχόληση μου με την μουσική υπήρχε από την εφηβεία. Και το  Μεσιέ Μινιμάλ προέκυψε «τυχαία» κατα κάποιον τρόπο, έψαχνα να βρω ένα ψευδώνυμο και θεωρώντας πως οι μουσικές μου είναι απλές  και  ότι προσπαθώ να είμαι πάντα και σε όλα κύριος βγήκε αυτός ο συνδυασμός.

2) Ποιές υπήρξαν και ποιές συνεχίζουν να είναι μέχρι και σήμερα οι μουσικές σου επιρροές;
MM : Οι μουσικές μου επιρροές ξεκινάνε από την εποχή του MTV και τον Michael Jackson πηγαίνουν στην εποχή της εναλλακτικής σκηνής του Grunge στο Σιάτλ, από Nirvana, Pearl Jam και μετά ανοίγουν οι ορίζοντες από βρετανική και σουηδική  pop μέχρι και new jazz, techno, house. Από πιο γνωστά ονόματα Radiohead, Moby, JJ-Johansson, Belle and Sebastian. Πολλά ακούσματα όπως καταλαβαίνεις εκτός από trance,metal ,κλασική μουσική και λαϊκά που θα μπορούσα να τα άκουγα κι αυτά αλλά δεν με εκφράζουν.
 
3) Ο πρώτος σου δίσκος  έγινε με αγγλικό στίχο αλλά στο "Πάστα Φλώρα" χρησιμοποιήσες ελληνικούς;Γιατί έγινε αυτή η αλλαγή;
ΜΜ : Δεν το βλέπω σαν αλλαγή γιατί μένα η γλώσσα είναι σαν ένα όργανο-μέσο. Η μουσική ,το ύφος και η αισθητική που θέλω να περάσω είναι το ίδιο δεν έχει να κάνει με το ποιά γλώσσα θα χρησιμοποιήσω, απλά σ’αυτά τα κομμάτια μου προέκυψε πιο εύκολα ο ελληνικός στίχος.Συνεχίζει και με γοητεύει ο αγγλικός στίχος, είναι πιο εύκολος από τον ελληνικό και εκεί προσανατολίζομαι γιατί  ο επόμενος δίσκος θα είναι και πάλι αγγλόφωνος. Τώρα σκέφτομαι να βάλω και το «Πάστα Φλώρα» σε γαλλικό στίχο γιατί πιστεύω ότι θα ταίριαζε σ’αυτό το κομμάτι το όργανο του γαλλικού στίχου. Εν ολίγοις, δεν πρόκειται δηλαδή για κάποια στροφή ή για κάποια μετάλλαξη, απλά κουρδίζω διαφορετικά.

4) Σχετικά με την έξαρση της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια (Ίντερνετ,social networks), θεωρείς πως το διαδίκτυο βοηθάει την δουλειά ενός καλλιτέχνη να προωθηθεί;
MM : Στο Internet πλέον μπορεί κάποιος μόνος αλλά με πολύ δουλειά και με πολύ επιμονή να διαφημίσει σ’έναν συγκεκριμένο βαθμό την δουλειά που κάνει.Γίνεται πιο άμεση η διαφήμιση της δουλειάς κάποιου μέσω του myspace για παράδειγμα, του facebook,στέλνοντας χιλιάδες e-mail καθημερινά,μπαίνοντας σε blogs ή ακόμα και διενέμοντας δωρεάν  την μουσική.Σίγουρα πρέπει να συμβαδίσουμε με την τεχνολογία και με το πως έχει εξελιχθεί αυτή και να βρούμε ένα τρόπο έτσι ώστε να επιβιώσουν όλοι (στιχουργοί,καλλιτέχνες και κοινό).

5) Τι καινούργιο μας ετοιμάζεις αυτό τον καιρό; Είναι στα άμεσα σχέδια σου και το επόμενο άλμπουμ;
ΜΜ : Τώρα ετοιμάζω να βγάλω ένα digital release με 5 κομμάτια από το “Lollipop” τα οποία θα κάνω remix μ’έναν συνεργάτη μου και θα βγει μέχρι το τέλος του χρόνου. Ετοιμάζουμε επίσης τα videoclips για το “Πάστα Φλώρα” ,το “Κι αν  χαθείς”  και το “Call Girl”.Στο studio ετοιμάζουμε κάποιο  remix στο “Kι αν χαθείς” , σκέφτομαι να βγάλω το “Πάστα Φλώρα” αγγλόφωνο και γαλλόφωνο και αφού ξεμπερδέψω με όλα αυτά μπαίνω στην τελική ευθεία για το επόμενο άλμπουμ μου, το αγγλόφωνο που λέγαμε πριν, που τα περισσότερα κομμάτια είναι έτοιμα αλλά θέλει πολύ δουλειά στην παραγωγή.


6) Είσαι ευτυχισμένος με την μέχρι τώρα πορεία σου και όλα όσα έχεις καταφέρει να πραγματοποιήσεις;
ΜΜ : Ναι,ναι είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος κι ευτυχισμένος δόξα το Θεό. Να σκεφτείς ότι άλλαξα ζωή 180 μοίρες. Από κει που ήμουν σε μια πραγματικότητα όπως όλος ο κόσμος -πρωινή δουλειά- ξαφνικά βρέθηκα να ζω σ’εναν κόσμο που πραγματοποιώ τα όνειρα μου, ακολουθώ αυτό που ονειρευόμουν να κάνω-την μουσική- και προσπαθώ να βιοποριστώ μέσα απ’αυτό.

7) Στον προσωπικό και στον επαγγελματικό σου τομέα, ποια είναι τα όνειρα σου για το μέλλον;
MM : Όνειρο μου είναι να είμαι καλά ψυχικά και σωματικά κυρίως,να έχω ανθρώπους δίπλα μου που αγαπώ και μ’αγαπούν,και όσο το δυνατόν να μπορεί όλος ο κόσμος να είναι καλά γιατί αυτό έχει αντίκτυπο σε όλους μας.Και μουσικό μου όνειρο  απατηλό και τρελό θα έλεγα, είναι να καταφέρω μια δισκογραφία στο εξωτερικό ή κάποιες εμφανίσεις.


8) Kαι για το τέλος... ποιό είναι το μήνυμα σου προς τους επισκέπτες του Liveplace και προς όλους αυτούς που σε θαυμάζουν και σε στηρίζουν;
ΜΜ : Nα κυνηγάν τα όνειρα τους,απλά. Γιατί αν προσπαθείς για όσα ονειρεύεσαι θα είσαι και πιο ισορροπημένος και πιο σωστός άνθρωπος. Και να απωθούν όσο περισσότερο μπορούν τα κόμπλεξ για να είναι πιο ήρεμοι ψυχικά.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Χρήστο -Μεσιέ Μινιμάλ-  για την συνέντευξη που μου παραχώρησε, για τον χρόνο που μου διέθεσε και για τις περαιτέρω πληροφορίες που μου έδωσε. Να του ευχηθώ να παν όλα καλά στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή και να έχει πάντα επιτυχίες (οι οποίες είναι δεδομένες με το δικό του το ταλεντο!!). Έχουμε πολλά να δούμε και να ακούσουμε ακόμα απ’αυτόν  τον καλλιτέχνη και είμαι σίγουρη πως θα είναι τα καλύτερα!! Είναι ένας πραγματικός monsieur σε ότι κι αν κάνει!


Σταματία Καρπάτσιου

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Συνέντευξη με τους Mikro!!!

0 σχόλια


Η παρέα που φιλοξενούμε σήμερα στο liveplaceδεν χρειάζεται πολλές συστάσεις… είναι η παρέα που μας ξεσηκώνει και μας ταξιδεύει με τα τραγούδια της… είναι πρωτοπόροι στην electroμουσική στην Ελλάδα και αναμφισβήτητα οι καλύτεροι... το όνομα τους θυμίζει μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιείται κυρίως στην τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών… οπότε δεν θα μπορούσαμε να μην μπούμε στον πειρασμό να τους γνωρίσουμε καλύτερα...

Η παρέα τους αποτελείται από:
* Νίκος Μπιτζένης (programming, loops, synths, φωνητικά)
* Ρία Μαζίνη (φωνητικά, synths)
* Γιάννης Λευκαδίτης (κιθάρες)
* Στέλιος Εμμανουηλίδης(synths, loops, D.J.’s scratch)
Και το όνομα αυτών….. “MIKRO”….απολαύστε τους σε μια αποκλειστική συνέντευξη για το Liveplace…










1) Καταρχήν θα ήθελα να αρχίσουμε με μια ιστορική αναδρομή. Πότε και πώς έγινε, λοιπόν, το δικό σας bigbang και πώς προέκυψε η ονομασία "Mikro" του συγκροτήματος;

Mikro : Όλα ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη όταν ο Νίκος, ο Γιάννης, η Ρία και ο Στέλιος βρέθηκαν στο ίδιο στούντιο και ανακάλυψαν ότι έχουν τα ίδια ακούσματα και κοινές μουσικές αναζητήσεις.
Το όνομα "Μίκρο" το επιλέξαμε καθότι αντιπροσωπεύει την ηλεκτρονική μουσική που κάνουμε και συμβολίζει την τεχνολογία, όπως για παράδειγμα τα μικροτσίπ, τα κινητά, τους δίσκους ηλεκτρονικών υπολογιστών, που έχουν την τάση να μικραίνουν σε χωρητικότητα αλλά παράλληλα να γίνονται ισχυρότερα.
Θα λέγαμε ότι το όνομα Μίκρο μας φέρνει στο μυαλό συμπυκνωμένη ενέργεια μιας ακτίνας laser!
Το big bang έγινε όταν ενώσαμε τις δυνάμεις μας και προέκυψε "Το τέλος του κόσμου", ο πρώτος μας δίσκος, όπου ξεχώρισε "Η άσπρη σοκολάτα", ένα τραγούδι πρωτοποριακό σε μια εποχή που η μουσική ήταν κατά κύριο λόγο σκοτεινή και της έλειπε το παιχνίδι και η θετική διάθεση.

 
2) Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας και κάποια ακούσματα που ενδεχομένως έχετε ενσωματώσει και στην δική σας δουλειά;

Mikro : Οι μουσικές μας επιρροές, είναι κοινές μεταξύ μας, αλλά και σε σημεία διαφέρουν και όλες αυτές φιλτράρονται για να προκύψει η Μίκρο μουσική. Ακούσματα από τα 80ς φυσικά και επηρεασμένοι από την electropop.
Μερικά αγαπημένα μας σχήματα είναι οι Depeche mode, οι New Order, Human League, The Cure, Duran-Duran, Tuxedomoon, Sex Pistols, The Chemical Brothers, Underworld, Massive Attack, Kraftwerk, Air, Goldfrapp, Ladytron και πολλά άλλα.
Από κει και πέρα παρακολουθούμε εντατικά τη σύγχρονη ηλεκτρονική μουσική και είμαστε ανοιχτοί σε νέους φρέσκους ήχους. Τελευταία έχουμε παθιαστεί με τη γαλλική και βέλγικη electro σκηνή και την εταιρία Kitsune, που έχει επίδραση στη μουσική μας. 


3) Πώς γράφουν μουσική οι Mikro; Ποιά είναι τα ερεθίσματα που σας οδηγούν στο να γράψετε ένα κομμάτι ή έναν ολόκληρο δίσκο;

Mikro : Με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, γράφουμε μουσική. Μπορεί να ξεκινάει από μια ιδέα στα synths ή να προκύπτει μέσα από πειραματισμό με μουσικά προγράμματα. Πολλές φορές μια μελωδία μας κολλάει στο μυαλό ή στίχοι γύρω από τους οποίους στήνεται ένα τραγούδι.
Τα ερεθίσματα μας είναι οι προσωπικές μας αναζητήσεις, η σημερινή εποχή και πώς την αντιλαμβανόμαστε, οι διαθέσεις της στιγμής, τα όνειρα μας, πράγματα και καταστάσεις που εμπνέουν τον καθένα μας να δημιουργήσει.


4) Πώς θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας και ποια όργανα συνδυάζετε μαζί με τους ψηφιακά παραγόμενους ήχους του υπολογιστή;

Mikro : Η μουσική μας περιλαμβάνει όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής. Είναι pop, rock, electro, break beat, progressive, alternative, space, dance, disco και περιέχει και πολλά ατμοσφαιρικά περάσματα. Σίγουρα δεν μπορούμε να την ονοματίσουμε τόσο εύκολα!
Μαζί με τους ψηφιακούς ήχους πειραματιζόμαστε τελευταία με όλο και περισσότερα μουσικά όργανα. Αναλογικά synths, hardware, κιθάρες, μπάσο, σαξόφωνο, electronic drum kits. Τώρα προσθέσαμε και την χρήση i-pod και wii controllers για αναπαραγωγή ήχων και ηχοληψία. Καλύτερα να τα δείτε στην πράξη στα live μας για να καταλάβετε τι εννοούμε!


5) Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα ξέσπασμα με την χρήση των δωρεάν υπηρεσιών που συναντάμε στο διαδίκτυο(Facebook, MySpace κ.α.)όπου ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του "χώρο" και να προβάλλει την δουλειά του..Εσείς νιώθετε ότι κερδίζετε πράγματα απ' όλο αυτό;

Mikro : Ναι βεβαίως, πάρα πολλά! Είναι ένας διαδεδομένος και πετυχημένος τρόπος να έχεις μια αξιοπρεπή παρουσία στο internet, να βρίσκεσαι σε ένα δικτυακό περιβάλλον, όπου θα έχουν άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες σου οι φαν της μουσικής σου, θα μπορείς να στέλνεις τα νέα σου κτλ. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί έτσι έχουμε καλύτερη επικοινωνία με τον κόσμο και κυρίως με τους φίλους του γκρουπ στο εξωτερικό.


6) Γενικά ποια είναι η σχέση σας με την τεχνολογία και το διαδίκτυο;

Mikro : Μεγάλη! Είναι καθημερινή μας τρέλα και ενασχόληση. Το χρησιμοποιούμε για ενημέρωση, παρακολουθώντας κάποια blogs και σελίδες, για τους ΜΙΚΡΟ, για βίντεο, για web design, μουσική, διασκέδαση, για δημιουργία, για τα πάντα!


7) Κατά την άποψη σας τι είναι αυτό που σας κάνει να ξεχωρίζετε και να είστε τόσο αγαπητοί στο κοινό;

Mikro : Νομίζουμε ότι είναι αυτό που βγάζουμε σαν ομάδα καθώς και το πάθος μας για τη μουσική. Ο κόσμος καταλαβαίνει αν κάποιος καλλιτέχνης κάνει κινήσεις ψεύτικες για να εντυπωσιάσει ή δεν είναι αυθεντικός.
Θεωρούμε ότι επειδή ακριβώς οδηγούμαστε από αυτή την αγάπη μας αλλά και από την επιθυμία μας να μεταδώσουμε τον παλμό μας και τα μηνύματα μας στον κόσμο, γι αυτό το λόγο μας ξεχωρίζουν και μας αγαπάνε και φυσικά τους το ανταποδίδουμε με το να είμαστε πιστοί στην ιδεολογία μας και κάνοντας προσεκτικές επιλογές στην πορεία μας.


8)Τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική electro σκηνή και ποια πιστεύετε ότι είναι η συνεισφορά σας σ' αυτήν;

Mikro : Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και περισσότερους Έλληνες καλλιτέχνες και συγκροτήματα να ενσωματώνουν στη μουσική τους electro στοιχεία, ενώ όταν ξεκινήσαμε εμείς επικρατούσε το ροκ και η ηλεκτρονική μουσική ήταν σπάνιο είδος.
Η συνεισφορά μας  και το καινούργιο που φέραμε ήταν η χορευτική μας διάθεση, δυνατό ήχο, τραγούδια με μηνύματα ξεκάθαρα και αισιόδοξα, που άγγιξαν τον κόσμο καθώς στις συναυλίες μας γινόταν και συνεχίζεται να γίνεται "κάθε μέρα και άλλο πάρτι"!


9) Ξεχωρίζετε κάποιο ή κάποια από τα τραγούδια σας; Κάποιο ίσως που απολαμβάνετε πιο πολύ τόσο στις πρόβες όσο και στις live εμφανίσεις σας;

Mikro : Γενικώς δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε κάποιο τραγούδι μας και να έχουμε κάποιο αγαπημένο, γι αυτό οι προτιμήσεις μας ακριβώς προκύπτουν από την εκτέλεση τους στο live και την ανταπόκριση του κόσμου.
Πάντα τα νέα τραγούδια, μας ενθουσιάζουν περισσότερο γιατί τώρα τα γνωρίζει το κοινό μας και είναι μεγαλύτερη πρόκληση για μας, όπως είναι το "Πόσο ακόμα", το "My friends", "To robonation", το "People", που υπάρχουν στη νέα μας κυκλοφορία "Download". Βέβαια ξεχωρίζουμε και κάποια τραγούδια που κατά τη διάρκεια του live, ξεσηκώνουν τον κόσμο, όπως το "αυτή η πόλη", "το Tronik πλάσμα", "η σειρά σου" και πολλά άλλα.

 
10)Το τελευταίο διάστημα κάνετε πολλές live εμφανίσεις σε 
διάφορα μέρη της Ελλάδας. κατά πόσο σας κουράζουν όλες αυτές οι μετακινήσεις και κατά πόσο απολαμβάνετε την άμεση επαφή με τον κόσμο;

Mikro : Ναι όντως, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα δώσαμε συναυλίες σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Χανιά, Νιγρίτα και στις 11 Μαρτίου θα είμαστε Αθήνα στο public του Συντάγματος.
Στη συνέχεια ακολουθούν τα Γιάννενα, η Καστοριά, οι Σέρρες, το Αγρίνιο, η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα και η Κύπρος αργότερα.
Μην ξεχνάμε βέβαια και την πετυχημένη εμφάνιση μας στο φημισμένο χώρο συναυλιών,Scala του Λονδίνου, μαζί με τις Marsheaux, σε μια συναυλία που διοργάνωσε η εταιρία μας, Undo Records.
Μέχρι στιγμής είναι έτσι διαμορφωμένο το πρόγραμμα μας ώστε να μην υπάρχει ταλαιπωρία από τις μετακινήσεις. Φροντίζουμε όταν είναι εφικτό να ταξιδεύουμε μια μέρα πριν στον προορισμό μας, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τους διοργανωτές, που συνήθως είναι παιδιά παθιασμένα με τη μουσική και να έχουμε δυνάμεις για το επόμενο βράδυ του live.
Απολαμβάνουμε στο έπακρο την άμεση επαφή με τον κόσμο, χαιρόμαστε και γεμίζουμε αφάνταστα όταν αφήνεται στο ρυθμό μας, χορεύει και τραγουδάει μαζί μας.
Είναι το καλύτερο δώρο και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε!


11)Ποιοι είναι oι στόχοι και τα όνειρα των "Mikro"..και τι να περιμένουμε στο μέλλον από σας;

Mikro : Οι στόχοι μας είναι να γινόμαστε όλο και καλύτεροι στη μουσική μας αλλά και στην μετάδοση της. Τα όνειρα μας είναι να προωθήσουμε περισσότερο τον ήχο μας στο εξωτερικό, μέσα από  συνεργασίες  με καλλιτέχνες που θαυμάζουμε αλλά και κυκλοφορίες των τραγουδιών μας, από ξένες δισκογραφικές εταιρίες. Να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την όμορφη σχέση με τους φίλους της μουσικής μας και τους ευχαριστούμε που μας στηρίζουν καθημερινά!
Στο μέλλον να περιμένετε νέα video clips, συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και άλλες Μίκρο εκπλήξεις! Να αναφέρουμε ότι θα είμαστε συντελεστές στο 48hour music project, ακούγοντας και ψηφίζοντας τα καλύτερα τραγούδια που θα γίνουν μέσα σε 48 ώρες. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ http://48hourproject.gr/music/
Στα παρακάτω links μπορείτε να μας βρείτε στο internet για να παρακολουθείτε τα νέα μας.
Official site: http://www.mikro.gr
MySpace profile: http://www.myspace.com/mikrospace
Facebook page: www.facebook.com/MIKROband
YouTube Channel: http://www.youtube.com/mikromusic
Follow on Twitter: https://twitter.com/MIKROmusic
I like page: http://www.ilike.com/artist/Mikro
Last Fm profile: http://www.last.fm/music/Mikro
MIKRO photos: http://www.flickr.com/photos/digitalspace/


12) Τέλος θα θέλαμε την άποψη σας για το σπίτι μας!Πώς σας φάνηκε το liveplace.gr και τι μήνυμα θα θέλατε να δώσετε στους πολυάριθμους επισκέπτες μας που σίγουρα πολλοί απ' αυτούς παρακολουθούν τα βήματα σας όλα αυτά τα χρόνια;

Mikro : Το site σας μας φάνηκε πολύ ενδιαφέρον, με φρέσκα νέα από το χώρο της τεχνολογίας, του internet, της μουσικής, των games, θέματα που μας αγγίζουν ως Μίκρο αλλά και απευθύνονται στο μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών του internet.
Μπράβο στην ομάδα σας για όλη αυτή την παρουσία!
Στους επισκέπτες σας θα θέλαμε να δώσουμε το εξής επίκαιρο μήνυμα:
Είναι μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την Ελλάδα, με την οικονομική κρίση, τα μέτρα και τα χιλιάδες προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω μπροστά σε οποιεσδήποτε αντίξοες συνθήκες, είμαστε δυνατοί και θα τα καταφέρουμε, αρκεί να κλείνουμε τα αυτιά μας στις "Σειρήνες" της εποχής, ακολουθώντας το παράδειγμα του Οδυσσέα.
Τέλος, να μην αφήνουμε κανέναν να τσαλακώνει την αξιοπρέπεια μας, να μας αποπροσανατολίζει και να μας χειραγωγεί, πουλώντας μας ψέματα και ψευδαισθήσεις που μας απομακρύνουν από τις αληθινές ανάγκες και τα όνειρα μας.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους απίστευτους MIKROκαι τον μάνατζερ τους τον κ.Νίκο Μοδιώτη για τη ανταπόκριση τους…Ήταν μια υπέροχη συνέντευξη που ελπίζω να την απολαύσατε και ‘σεις όπως και γω…Καλή συνέχεια στην περιοδεία των παιδιών και εύχομαι η έμπνευση και η δύναμη τους να είναι αστείρευτη!

Σταματία Καρπάτσιου

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

You never told me...

0 σχόλια
Did you ever really missed me?...I don't think so...


Now is the time ...

 
Copyright © Res Nullius
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur