Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Gay Vs Straight ...σε ποιόν αιώνα ζούμε;;

Mε αφορμή τη κεντρική εκδήλωση του Athens Pride, του Φεστιβάλ λεσβιακής, γκέι, αμφί και τρανς Υπερηφάνειας διάβασα διάφορα σχόλια...κάποια κακεντρεχή,κάποια πιο ήπια και κάποιοι πολύ φανατικά αντετιθέμενοι σχεδόν αηδιαστικοί ομοφοβικοί ομολογώ πως με άφησαν άφωνη...Προς τι τόσο μίσος και τόση απέχθεια γι αυτούς τους ανθρώπους;Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω...

Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή θίγω ένα πολύ λεπτό ζήτημα που κάποιους τους πονάει κι άλλους ίσως τους αφήνει αδιάφορους...αλλά συμπεριφορές ανάρμοστες και κουβέντες υβριστικές δεν μου αρέσει να λέγονται για τους ομοφυλόφιλους...άνθρωποι είναι κι αυτοί,έχουν δουλειές,έχουν ζωές,έχουν οικογένειες...απλά έχουν διαφορετικές συνήθειες από μας τους "straight" στο κρεβάτι..δεν είναι άρρωστοι,ούτε μολυσμένοι..ας ξεκολλήσουν πια μερικοί από το στενό, απαρχαιωμένο μυαλό τους κι ας δουν τα πράγματα ξεκάθαρα..Η ομοφιλοφιλία υπάρχει εδώ πάαααρα πολλά χρόνια δεν είναι φέτος της μόδας...τότε απλά κρύβονταν και τιμωρούνταν γι αυτή τους την επιλογή,ενώ τώρα είναι ελεύθεροι να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή όπως όλοι μας χωρίς να είναι δακτυλοδεικτούμενοι και κατηγορούμενοι για διάπραξη εγκλήματος.

Η αλήθεια είναι ότι έχω αρκετούς φίλους γκέι τους οποίους τους υπεραγαπώ...το τι κάνουν στο κρεβάτι τους είναι δικό τους θέμα και δεν με αφορά καθόλου,ούτε και με χαλάει...όσο είναι σωστοί απέναντι μου,όσο με στηρίζουν και με αγαπάν κι εκείνοι θα τους στηρίζω,θα τους υποστηρίζω και θα τους αγαπώ κι εγώ το ίδιο...Όσο τους βλέπω ευτυχισμένους και χαμογελαστούς τόσο πιο πολύ αδιαφορώ για το αν ο έρωτας τους είναι του ίδιου φύλου,για μένα σημασία σ'αυτή τη σύντομη ζωή είναι να τα έχεις καλά με τον ευατό σου να κάνεις πράγματα που αγαπάς και σε γεμίζουν και να μην καταπιέζεσαι για τίποτα και για κανέναν...Απλά θεωρώ οτι στον κόσμο που ζούμε, απο την στιγμή που δέν βλάπτουμε κάποιον μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε, αρκεί να τηρούμε και κάποιους κανόνες, και να αγαπάμε και να σεβόμαστε τους άλλους.

Παρόλες λοιπόν τις πεποιθήσεις,τα πιστεύω και τις θεωρίες μας υπάρχουν και θέματα έξω από μας και πέρα από μας...μην ασπάζεσαι κάτι που δεν σε αντιπροσωπεύει,απλά άστο να υπάρχει και μη το πολεμάς...ότι δεν είναι της δική σου απόψεως δεν σημαίνει ότι είναι και λάθος...


p.s : Memento
Ο τηλεοπτικός σταθμός "ΣΚΑΙ" προβάλλοντας ένα σημαντικό ντοκιμαντέρ γύρω από την ερωτική συμπεριφορά των ζώων προσέφερε περισσότερα στην προσπάθεια ενημέρωσης καταδεικνύοντας πως το φαινόμενο τής συνεύρεσης μεταξύ μελών τού αυτού φύλου είναι συχνό ανάμεσα σε όλα τα είδη ζώων....όλα έχουν να κάνουν με την ηδονή..κι όχι πάντα με την αναπαραγωγή...

So...Just be pride for your self...be your self!!

2 σχόλια:

  1. Παρατηρώ κι εγώ αυτή τη συμπεριφορά από κάποιους. Δεν εξηγείται εύκολα δεδομένου ότι πρόκειται για ένα θέμα που δεν τους αφορά άμεσα. Αρχίζει να αφορά τρίτους όταν υπάρχουν προκλητικές συμπεριφορές και ίσως κάποιες φορές να υπάρχου ως αντίδραση και από τις δύο πλευρές. Τους ομοφυλόφιλους δηλαδή και τους straight (?). Έτσι αρχίζει ένας φαύλος κύκλος με προκλήσεις εκατέρωθεν που δεν έχει τέλος.

    Το πού αρχίζει η πρόκληση όμως είναι το θέμα. Κάποιους τους προκαλεί και μόνο το ότι γνωρίζουν πώς ένας άνθρωπος είναι ομοφυλόφιλος, έστω και αν δεν τους έχει δώσει ποτέ οποιοδήποτε άλλο δικαίωμα. Αυτό είναι αρρωστημένο εντελώς. Οι ίδιοι άνθρωποι τις περισσότερες φορές δεν εμφανίζουν τα ίδια αντανακλαστικά όταν βλέπουν ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι να κάνει σχεδόν σεξ μπροστά στα μάτια των παιδιών του, μέρα μεσημέρι στο παγκάκι του πάρκου. Αυτό βλέπεις δεν είναι προκλητικό γιατί είναι "φυσιολογικό". Υποκριτές!

    Εν πάση περιπτώσει, οι υπερβολές και τα άκρα έχουν κάτι αρρωστημένο ούτως ή άλλως. Αυτό που με παραξενεύει περισσότερο είναι το μένος ορισμένων ανθρώπων ενάντια στους ομοφυλόφιλους χωρίς να υπάρχει καν πρόκληση, λόγος ή αφορμή. Προσπαθώντας να ερμηνεύσω αυτή την συμπεριφορά -φύσιν καχύποπτος ως άνθρωπος- θεωρώ ότι αυτές οι αντιδράσεις προσπαθούν απλώς να κρύψουν προσωπικά ομοφυλοφιλικά βιώματα αυτών που τις εκφράζουν, με τα οποία ποτέ τους δεν συμβιβάστηκαν. Παρουσιάζουν έτσι τον εαυτό τους ως έναν σκληρό άντρακλα που σιχαίνεται τις "αδελφές" και έτσι νοιώθουν σίγουροι ότι δεν πρόκειται ποτέ κανείς να υποπτευτεί κάτι για το δικό τους παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aυτό είναι που με παραξένεψε κι μένα!Το μένος κάποιων εν έτη 2010 εναντίων αυτών των ανθρώπων που στην ουσία δεν τους έχουν δημιουργήσει κανένα πρόβλημα!
    Ειλικρινά αυτές οι αντιδράσεις μόνο αηδία μπορούν να μου προκαλέσουν και καχυποψία όπως επισήμανες κι εσύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Copyright © Res Nullius
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur