Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Έρωτας...αυτός ο φτερωτός...διάβολος!!

Ένα φύλλο χαρτί πάνω στο οποίο είχα διατυπώσει κάποτε μερικά λόγια για τον έρωτα δανειζόμενη τον πρόλογο μου από μετάφραση αγαπημένων ξένων στίχων...


"Δεν σου παίρνει πολύ καιρό για να ερωτευτείς,αλλά σου παίρνει πολλά χρόνια για να καταλάβεις τι είναι πραγματικός έρωτας...
Αυτό το τόσο δυνατό συναίσθημα που έρχεται στην ζωή σου τόσο γρήγορα και το ίδιο γρήγορα χάνεται σαν να μην υπήρξε ποτέ..σαν να μην το ένιωσες.

Σου δημιουργεί μια ευφορία,μια αναπάντεχη χαρά,ένα μόνιμο χαμόγελο,έναν κόμπο στο στομάχι κι έναν πόνο στην καρδιά.Σε ανεβάζει ψηλά..σε ταξιδεύει σε μέρη μακρινά..σε γεμίζει διάθεση και ενέργεια για ζωή..
Ο έρωτας είναι παραγωγικός και δημιουργικός..είναι το νόημα της ζωής μας..
Χωρίς αυτόν δεν υπάρχουμε..και γι αυτό υπάρχουμε.Όσο κι αν μας πονάει πολλές φορές είναι απαραίτητος,για να καταλάβουμε πως ζούμε,γιατί χωρίς αυτό το αίσθημα νιώθουμε κενοι..άδειοι.
Είναι άραγε ένα φτερωτό αγγελάκι που τρυπάει τις καρδιές μας με τα βέλη του ή ένα φτερωτό διαβολάκι που μας τοποθετεί σ'ενα καζάνι και μας αφήνει εκεί να βράζουμε;Ποιός ξέρει..
Το μόνο σίγουρο είναι πως ο έρωτας είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας..ίσως και η ζωή μας όλόκληρη..Ίσως και να ξοδεύουμε τον χρόνο μας ψάχνοντας  για τον έρωτα της ζωής μας και να χάνουμε έτσι την ουσία του..
Γιατί ο έρωτας δεν είναι μικρός,ούτε μεγάλος,δεν διαλέγει,ερχεται και φεύγει χωρίς να ρωτήσει και να υπολογίσει κανέναν..

Ο κεραυνοβόλος,ο πρώτος,ο αιώνιος έρωτας..ο έρωτας για την ζωή και τις χαρές της..ο έρωτας για τον χορό,το τραγούδι,τις τέχνες..
Όλοι οι έρωτες μας είναι δυνατοί και τους κρατάμε στην καρδιά μας ακόμα κι αν η διάρκεια τους ήταν σύντομη..

                     Στον έρωτα...!!!"

p.s : Memento
Σε όλους τους έρωτες μας..μικρούς και μεγάλους..ο καθένας τους κάτι είχε να μας διδάξει!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © Res Nullius
Blogger Theme by BloggerThemes | Theme designed by Jakothan Sponsored by Internet Entrepreneur